Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, με το γάλα και το ελαιόλαδο(3 κ.σ.).
- Προσθέτουμε τη φέτα και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε τη συσκευασία και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
- Λαδώνουμε ένα τηγάνι 24 εκ. και στρώνουμε ακτινωτά 3 κομμάτια φύλλου.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε τσαλακωτά 2 κομμάτια φύλλου.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Καλύπτουμε με 3 κομμάτια φύλλου, ραντίζοντας ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
- Γυρνάμε τις άκρες που περισσεύουν περιμετρικά πάνω στη πίτα.
- Ραντίζουμε με σταγόνες ελαιόλαδο και καλύπτουμε με τα 2 τελευταία κομμάτια φύλλου.
- Λαδώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια της πίτας με το πινέλο.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί η κάτω πλευρά της πίτας γύρω στα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσέχουμε την ένταση της εστίας για να μην καεί το φύλλο.
- Αναποδογυρίζουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και την αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Μόλις ροδίσει σωστά, γίνεται πολύ τραγανή.
- Βγάζουμε την τυρόπιτα σε ένα ξύλο κοπής και την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά. Την κόβουμε σε 4 κομμάτια και την απολαμβάνου με όσο είναι ακόμη ζεστή.
Tips
- Η σιγανή φωτιά θα ψήσει σωστά μέχρι μέσα τα φύλλα, θα ροδίσει ομοιόμορφα την τυρόπιτα στο τηγάνι και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ τραγανό.