Εκτέλεση
Για το vegan κέικ χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη κοσκινίζουμε πρώτα το μπέικιν με το αλεύρι.
Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό. Βάζουμε σε μπολ το μέλι, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, τα κανελογαρύφαλα και με σύρμα δουλεύουμε πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι. Απαλά ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ και τις αλευρώνουμε. Γεμίζουμε κάθε φόρμα. Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία. Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνεται το κέικ.
Extra Tip
Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.
Δείτε και τα υπόλοιπα μυστικά μου για να φτιάχνετε πάντα τέλεια κέικ για τους αγαπημένους σας, αλλά και τα 12 μυστικά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στα γλυκά σας.
Ψάχνετε για περισσότερες συνταγές χωρίς γλουτένη; Βρείτε τες όλες εδώ.