Ζεστή πατατοσαλάτα με θαλασσινά

Θρεπτική ζεστή πατατοσαλάτα με γαρίδες και καλαμάρι, ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο που είναι ιδανικό για καθημερινό γεύμα ή σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι με θαλασσινά.

Εύκολη
0:30

4-5

15 λεπτά

15 λεπτά

ζεστη πατατοσαλατα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε για λίγο σε μπολ με νερό.
  2. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και, μόλις βράσει, βυθίζουμε μέσα τα καλαμάρια και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  3. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και, όταν κρυώσουν ελαφρά, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 2 λεπτά ακριβώς. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Συνεχίζουμε προσθέτοντας στην κατσαρόλα με το ίδιο νερό αλάτι, λίγα κλωνάρια μάραθου και μαϊντανού και τις πατάτες.
  6. Τις βράζουμε για λιγότερο από 15 λεπτά, να μη λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1-2 κ.σ. από το νερό όπου έβρασαν τα υλικά.
  7. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και πετάμε τα κελύφη. Στύβουμε το κεφάλι τους για να πάρουμε το χυμό τους τον οποίο ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  8. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το νερό που κρατήσαμε και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Ρίχνουμε σε ένα ανοιχτό μπολ τις πατάτες, το καλαμάρι, τις γαρίδες, το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπερίτσα, λίγο ξύσμα λεμονιού, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το φινόκιο.
  10. Περιχύνουμε τα υλικά με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  11. Σερβίρουμε τη σαλάτα ως κυρίως πιάτο, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.
Απόρρητο