Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε για λίγο σε μπολ με νερό.
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και, μόλις βράσει, βυθίζουμε μέσα τα καλαμάρια και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και, όταν κρυώσουν ελαφρά, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 2 λεπτά ακριβώς. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας στην κατσαρόλα με το ίδιο νερό αλάτι, λίγα κλωνάρια μάραθου και μαϊντανού και τις πατάτες.
- Τις βράζουμε για λιγότερο από 15 λεπτά, να μη λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1-2 κ.σ. από το νερό όπου έβρασαν τα υλικά.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και πετάμε τα κελύφη. Στύβουμε το κεφάλι τους για να πάρουμε το χυμό τους τον οποίο ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το νερό που κρατήσαμε και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε σε ένα ανοιχτό μπολ τις πατάτες, το καλαμάρι, τις γαρίδες, το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπερίτσα, λίγο ξύσμα λεμονιού, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το φινόκιο.
- Περιχύνουμε τα υλικά με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα ως κυρίως πιάτο, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.