Σπαράγγια με μανιτάρια πλευρώτους

Τα μανιτάρια πλευρώτους σοτέ με σπαράγγια, είναι μια γρήγορη, υγιεινή και νηστισιμη συνταγή και χωρίς ιδιαίτερες θερμίδες. Τρώγεται σαν ζεστή σαλάτα ή σαν ελαφρύ γεύμα.

Εύκολη
0:10

2

5 λεπτά

5 λεπτά

σπαράγγια με μανιτάρια

Υλικά

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Μία ελαφριά και γρήγορη συνταγή, για όσους προσέχουν το βάρος τους. Τα μανιτάρια έχουν χαμηλό θερμιδικό φορτίο, ενώ παράλληλα πολύ υψηλή διατροφική αξία. Περιέχουν πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης οι οποίες αποτελούνται από πολλά απαραίτητα αμινοξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1,Β2,Β3,Β6), γεγονός που τα καθιστά ικανά να αντικαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό το κρέας σε περιόδους νηστείας. Τα μανιτάρια όπως επίσης και τα σπαράγγια περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες (σελήνιο και γλουταθειόνη αντίστοιχα) οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό δεσμεύοντας τις επικίνδυνες καρκινογόνες ελεύθερες ρίζες.

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πρώτα καθαρίζουμε με μία νωπή πετσέτα τα πλευρώτους και τα κόβουμε κομμάτια.
  2. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό μίσχο και με το εργαλείο ξεφλουδίσματος αφαιρούμε την εξωτερική τους φλούδα.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι για τα σπαράγγια με μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
  4. Ρίχνουμε το σουσαμέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδο.
  5. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και την αφαιρούμε, αφήνουμε δηλαδή ίσα ίσα να αρωματιστεί το λάδι.
  6. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά γυρίζοντας τα.
  7. Ρίχνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά.
  8. Τρίβουμε πιπέρι και αλατίζουμε ελαφρά.
  9. Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λάιμ ή λίγο λεμόνι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  10. Αν βάλετε σάλτσα σόγιας μην αλατίζετε. Αν βάλετε την καυτερή πιπερίτσα ρίξτε την στην αρχή μαζί με το σκόρδο.
Απόρρητο