Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Ροδίζουμε το αρνί γύρω γύρω μέχρι να κάνει κρούστα, περίπου 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα ολόκληρα για το αρνάκι κοκκινιστό. Τα αφήνουμε να γυαλίσουν για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά στη βάση της κατσαρόλας.
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, σκεπάζουμε το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί, περίπου 1 ώρα.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
ΠΑΤΑΤΕΣ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες χοντρές.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ελαφρά σοτάρουμε τις πατάτες να μελώσουν, ίσα να γίνουν διάφανες.
- Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψί.
- Περιχύνουμε με το κρέας και τη σάλτσα του.
- Τέλος κάνουμε μια στρώση με τις ψιλοκομμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πιούν οι πατάτες τα υγρά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, χωρίς προσθήκη νερού, και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας με τα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά. Έτσι ο πελτές ψήνεται και το άρωμά του είναι συγκλονιστικό. Μετά από αυτή τη διαδικασία συμπληρώνουμε νερό, ζωμό ή κρασί στο φαγητό μας.