Υλικά
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λαχανικά (πατάτες, κολοκυθάκια) σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες.
- Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε τυριά σε τρίμματα και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
- Τα στρώνουμε σε λαδωμένο, μεγάλο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος ή στο ταψί της κουζίνας.
- Πάνω από τα λαχανικά, απλώνουμε μια στρώση με ψιλοκομμένη ντομάτα και φρέσκο δυόσμο.
- Σε μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα υλικά και κουνάμε ελαφρώς το ταψί για να απλωθεί παντού.
- Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
- Αν χρησιμοποιήσετε το μεγάλο ταψί της κουζίνας, μειώστε λίγο το χρόνο ψησίματος, καθώς η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη και ψήνεται πιο γρήγορα.
- Το Κρητικό μπουρέκι σερβίρεται ζεστό, αλλά είναι εξίσου νόστιμο και σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο από το ψυγείο. Όταν είναι φρεσκοψημένο και ακόμα “τρέμει”, είναι πραγματικά ακαταμάχητο!