Κρητικό Μπουρέκι χωρίς φύλλο

Χανιώτικο μπουρέκι χωρίς φύλλο, παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη, μόνο με λαχανικά, τυριά και αρωματικά. Ετοιμάζεται εύκολα και μυρίζει καλοκαίρι.

Εύκολη
1:50

12 μερίδες

20 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

χανιωτικο μπουρεκι χωρισ φυλλο

Υλικά

Εξοπλισμός

Πυρίμαχο σκεύος

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λαχανικά (πατάτες, κολοκυθάκια) σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε τυριά σε τρίμματα και το αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
  5. Τα στρώνουμε σε λαδωμένο, μεγάλο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος ή στο ταψί της κουζίνας.
  6. Πάνω από τα λαχανικά, απλώνουμε μια στρώση με ψιλοκομμένη ντομάτα και φρέσκο δυόσμο.
  7. Σε μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
  8. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα υλικά και κουνάμε ελαφρώς το ταψί για να απλωθεί παντού.
  9. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα.
  11. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
  12. Αν χρησιμοποιήσετε το μεγάλο ταψί της κουζίνας, μειώστε λίγο το χρόνο ψησίματος, καθώς η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη και ψήνεται πιο γρήγορα.
  13. Το Κρητικό μπουρέκι σερβίρεται ζεστό, αλλά είναι εξίσου νόστιμο και σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο από το ψυγείο. Όταν είναι φρεσκοψημένο και ακόμα “τρέμει”, είναι πραγματικά ακαταμάχητο!
Απόρρητο