• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 6 πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες (με μαντολίνο)
  • 6 κολοκύθια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (με μαντολίνο)
  • 700 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
  • 300 γραμ. ξινομυζήθρα
  • 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμ.
  • 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρητικό Μπουρέκι χωρίς φύλλο

    Τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σχεδόν σε διάφανες φέτες. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά για να φτιάξουμε το μπουρέκι χωρίς φύλλο.

    Προσθέτουμε τα τυριά σε τρίμματα και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

    Τα στρώνουμε σε λαδωμένο μακρόστενο μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή στο ταψί της κουζίνας.

    Κάνουμε μια στρώση την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον φρέσκο δυόσμο.

    Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι. Περιχύνουμε τα υλικά. Κουνάμε να πάει παντού το μείγμα.

    Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το μπουρέκι για μια ώρα στους 180ºC στις αντιστάσεις, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

    Ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 30′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

    Αν χρησιμοποιήσετε το μεγάλο ταψί της κουζίνας χρειάζεται λιγότερη ώρα ψησίματος μιας και η επιφάνεια του φαγητού είναι μεγαλύτερη.

    Το κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο, σερβίρεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά και ζεστό έτσι όπως τρέμει είναι ακαταμάχητο.

    Δείτε και άλλες συνταγές από την αγαπημένη μας Κρήτη!

    Αν σας άρεσε το κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο, δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή

    σκιουφιχτά
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×