Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΑΜΠΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΑΜΠΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάβουμε πρώτα τα κάρβουνα και τα αφήνουμε να χωνέψει η φωτιά.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το καγιέν και το σκόρδο.
- Αλείφουμε με τα χέρια το μίγμα μουστάρδας και λαδιού σε όλο το στήθος καλά.
- Πασπαλίζουμε τα στερεά υλικά σε όλη την επιφάνεια της γαλοπούλας.
- Την ακουμπάμε στη σχάρα, στην πλευρά που είναι κενή από κάρβουνα.
- Θα σιγοψηθεί από τη ζέστη που έρχεται από το σημείο της εστίας για 2,5 ώρες.
- Λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και αφού περάσουν 2,5 ώρες την αλείφουμε με το μισό γλάσο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον.
- Καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Μπήγουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο πιο παχύ σημείο και αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο τότε έχει ψηθεί.
- Αν το BBQ έχει καπάκι, το μισοκλείνουμε.
- Αλλιώς σκεπάζουμε με αυτοσχέδιο καπάκι.
- Όταν ψηθεί την αφήνουμε σκεπασμένη για 20 λεπτά να ανακτήσει τα υγρά της.
- Κόβουμε τη γαλοπούλα καπνιστή σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.
Tips
- Τα τραβάμε στη μία μεριά του BBQ. Η άλλη πλευρά θα είναι κενή από κάρβουνα