Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΖΜΕ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Σχάρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΖΜΕ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετό λίπος, γι’ αυτό προτιμούμε αρνί για το κεμπάπ γιαουρτλού που έχει μπόλικο λίπος.
- Βάζουμε τον κιμά στον κάδο του μίξερ (θα ζυμώσουμε με το γάντζο ζυμώματος).
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, την πάπρικα, το τσιμένι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.
- Ο κιμάς είναι έτοιμος, όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (χρειάζεται περίπου 10 λεπτά ζύμωμα).
- Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, ώστε να πλάθεται.
- Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα.
- Ψήνουμε στη σχάρα για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες, βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και το γιαούρτι και σερβίρουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΖΜΕ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και παγώνουμε τη σάλτσα μία ώρα πριν σερβίρουμε.
- Φτιάξτε τη δική σας χειροποίητη πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, που χρειάζεστε για τη σάλτσα Εζμέ.