Κουρκούτι με μπυρα

Το πιο τραγανό κουρκούτι -σχεδόν αέρινο- για μπακαλιάρο, για καλαμαράκια, για μύδια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, θαλασσινά

Εύκολη
0:20

10 λεπτά

10 λεπτά

κουρκούτι με μπύρα για τηγάνισμα κουκούτι μπύρας

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.
  3. Προσθέτουμε την μπιρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.
  5. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.
  6. Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.
  7. Βουτάμε ένα κομμάτι  σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό.
  8. Το βουτάμε στο κουρκούτι.
  9. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει.
  10. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.
Απόρρητο