Βήμα 1
Ξεκινάμε το κουρκούτι με μπυρα, βάζοντας πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.
Προσθέτουμε την μπιρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα τον αραιό χυλό.
Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.
Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.
Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.
Βουτάμε ένα κομμάτι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό.
Το βουτάμε στο κουρκούτι με τη μπυρα.
Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει ο περιττός χυλός.
Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιελαιο.