Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΤΥΡΙΩΝ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΤΥΡΙΩΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά.
- Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό έτσι ώστε να είναι τελείως στεγνά.
- Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
- Ετοιμάζουμε τη σως τυριών και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΤΥΡΙΩΝ
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το φρέσκο τυρί κρέμα και τα τρίμματα φέτας.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα τυριού.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Tips
- Σε αυτό το στάδιο μπορούν να μείνουν στο ψυγείο σκεπασμένα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα ζυμαρικών με τη σάλτσα τυριών λίγο πριν σερβίρουμε.