Γιορτινη μακαρονοσαλατα απο την Αργυρω

Γιορτινη μακαρονοσαλατα απο την Αργυρω

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
111

Για τη μακαρονοσαλάτα

  • 400 γρ. πενες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
  • 10 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ελιές φιλέτο
  • 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους)
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 4 φέτ. γαλοπούλα καπνιστή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικο ξύδι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη

Για τη σως φέτας

  • 1/2 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 φλ. τρίμματα φέτας
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη (ή φρέσκο θυμάρι)
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η μακαρονοσαλάτα με σάλτσα τυριών είναι μια εύκολη, γρήγορη, θρεπτική και πολύ νόστιμη συνταγή για κάθε ώρα. Ότι πρέπει για γρήγορο συνοδευτικό στο τραπέζι σας. Επιπλέον μπορείτε να δοκιμάσετε την μακαρονοσαλάτα σε πολλές παραλλαγές όπως μακαρονοσαλάτα µε γαρίδεςμακαρονοσαλάτα µε μπρόκολο και αυγό, ή ακόμα την πιο light εκδοχή μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι. Όπως κι αν την δοκιμάσετε παραμένει μια καθημερινή εύκολη πρόταση για όλους! Η μακαρονοσαλάτα με σάλτσα τυριών είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και δεν χρειάζονται πολλά υλικά. 

    Βήμα 1

    Πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά.

    Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

    Τα στραγγίζουμε ξανά καλά.

    Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.

    Τα ανακατεύουμε.

    Σε αυτό το στάδιο μπορούν να μείνουν στο ψυγείο σκεπασμένα.

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σάλτσα τυριών και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.

    Για τη σάλτσα τυριών

    Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το φρέσκο τυρί κρέμα και τα τρίμματα φέτας.

    Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα τυριού.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Περιχύνουμε τη σαλάτα ζυμαρικών με τη σάλτσα τυριών λίγο πριν σερβίρουμε.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται