Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Εκτέλεση
ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
 - Σοτάρουμε τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο για 1-2′.
 - Προσθέτουμε τις ντομάτες, ζουλώντας τις με τα χέρια.
 - Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15′.
 - Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον βασιλικό.
 
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ.
 - Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά.
 - Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
 - Πανάρουμε τις μελιτζάνες στο αλεύρι.
 - Τινάζουμε και μια-μια τις βουτάμε στο αυγό.
 - Στραγγίζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
 - Αφού τηγανίσουμε, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.
 - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
 - Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα στο πυρέξ. Απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες κοντά την μια στην άλλη, φροντίζοντας να καλυφθεί το ταψί.
 - Απλώνουμε κομμάτια μοτσαρέλας από πάνω.
 - Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα.
 - Απλώνουμε τις μισές φέτες ζαμπόν.
 - Επαναλαμβάνουμε στρώση από όλα τα υλικά.
 - Τελειώνουμε με σάλτσα, κομμάτια μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα.
 - Τέλος, πασπαλίζουμε λίγα φύλλα βασιλικού.
 - Ψήνουμε 25-30′.
 - Αφήνουμε να σταθεί για 10′ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
 
            
                ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ            
            
    








