Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Εκτέλεση
ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο για 1-2′.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, ζουλώντας τις με τα χέρια.
- Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15′.
- Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον βασιλικό.
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Πανάρουμε τις μελιτζάνες στο αλεύρι.
- Τινάζουμε και μια-μια τις βουτάμε στο αυγό.
- Στραγγίζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
- Αφού τηγανίσουμε, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
- Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα στο πυρέξ. Απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες κοντά την μια στην άλλη, φροντίζοντας να καλυφθεί το ταψί.
- Απλώνουμε κομμάτια μοτσαρέλας από πάνω.
- Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα.
- Απλώνουμε τις μισές φέτες ζαμπόν.
- Επαναλαμβάνουμε στρώση από όλα τα υλικά.
- Τελειώνουμε με σάλτσα, κομμάτια μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε λίγα φύλλα βασιλικού.
- Ψήνουμε 25-30′.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10′ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.