Μπουρεκάκια με τυρί φέτα και πιπεριές Φλωρίνης

Τραγανά μπουρεκάκια με τυρί και πιπεριές, εύκολα και πεντανόστιμα! Μια απλή συνταγή με φύλλο, φέτα και ελαιόλαδο, ιδανική για σνακ ή ορεκτικό σε κάθε περίσταση.

Εύκολη
0:55

14 τεμάχια

30 λεπτά

25 λεπτά

μπουρεκακια με τυρι

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τα μπουρεκάκια με τυρί ζεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τη φρυγανιά.
    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, ώστε να σφίξει.
  5. Ανοίγουμε το φύλλο στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
  6. Τοποθετούμε τις δύο λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη.
  7. Παίρνουμε κάθε κομμάτι ξεχωριστά και το αλείφουμε καλά με πινέλο λαδωμένο. Το διπλώνουμε κατά μήκος, βάζουμε λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σε μπουρεκάκι (σαν φλογέρα).
  8. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να γίνουν τραγανά.
  9. Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά, συνοδεύοντας άψογα σαλάτες, σούπες ή ως λαχταριστό σνακ κάθε ώρα της ημέρας.

Tips

  • Αν αφήσουμε τη γέμιση να παγώσει και να σφίξει, γεμίζονται πιο εύκολα τα μπουρέκια.
Απόρρητο