Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τα μπουρεκάκια με τυρί ζεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά.
- Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, ώστε να σφίξει. - Ανοίγουμε το φύλλο στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
- Τοποθετούμε τις δύο λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη.
- Παίρνουμε κάθε κομμάτι ξεχωριστά και το αλείφουμε καλά με πινέλο λαδωμένο. Το διπλώνουμε κατά μήκος, βάζουμε λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σε μπουρεκάκι (σαν φλογέρα).
- Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να γίνουν τραγανά.
- Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά, συνοδεύοντας άψογα σαλάτες, σούπες ή ως λαχταριστό σνακ κάθε ώρα της ημέρας.
Tips
- Αν αφήσουμε τη γέμιση να παγώσει και να σφίξει, γεμίζονται πιο εύκολα τα μπουρέκια.









