• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για τη γέμιση
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τρίμματα φέτας
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 2 κ.σ. γεμάτες τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • λίγο ελαιόλαδο για το φύλλο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπουρέκια με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα

    Ξεκινάμε τα μπουρεκάκια με τυρί φέτα

    και φύλλο κρούστας,

    • Zεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
    • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
    • Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
    • Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τη φρυγανιά.
    • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και να σφίξει.
    • Ανοίγουμε το φύλλο στον πάγκο και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
    • Βάζουμε τις 2 λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη.
    • Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και με πινέλο το αλείφουμε καλά.
    • Το διπλώνουμε κατά μήκος.
    • Ακουμπάμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μπουρεκάκι (φλογέρα).
    • Τα λαδώνουμε καλά και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στον αέρα, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

    Επιπλέον μυστικό

    Αν αφήσουμε τη γέμιση να παγώσει και να σφίξει, γεμίζονται πιο εύκολα τα μπουρέκια.

    Αν σας άρεσαν τα μπουρεκάκια με φέτα και πιπεριά φλωρίνης, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×