Υλικά
PEPPER STEAK SAUCE ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ
ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
PEPPER STEAK SAUCE ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ
ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΟΛΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
- Μπορούμε να κάνουμε μπάρμπεκιου, ψήνοντας όλα τα κρεατικά στα κάρβουνα, ή σε μπάρμπεκιου με γκάζι.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας ή ακόμα και στην τοστιέρα ανοίγοντας την στα δυο!
- Ψήνουμε τα κρεατικά σύμφωνα με το γούστο μας και ανάλογα με το πάχος του κάθε είδους.
- Τα διατηρούμε μετά το ψήσιμο σε ζεστό πιάτο για 6-8′ σκεπασμένα, ώστε να ξεκουραστούν.
- Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες, ψητά λαχανικά και pepper stake sauce.
ΓΙΑ ΤΗ PEPPER STEAK SAUCE
- Σπάμε τα πιπέρια σε γουδί ή με χοντρό πλάστη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3′, προσθέτουμε τα πιπέρια, σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος και βράζουμε για 3′. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγομαγειρεύουμε να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αλατίζουμε στο τέλος.
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες. Τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά. Τα βάζουμε σε έναν μεγάλο δίσκο.
- Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
- Ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μέχρι να ενωθούν σε μια ωραία σάλτσα.
- Δείτε περισσότερες ιδέες για μπάρμπεκιου.