Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε την κάθε μια πατάτα σε καρέ.
- Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Όσο βράζουν καθαρίζουμε το σκόρδο.
- Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ.
- Έπειτα τις πολτοποιούμε όσο ακόμα είναι καυτές.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το ξίδι.
- Αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
- Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
- Αν χρησιμοποιήσουμε αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα).
- Το μίγμα γίνεται κάτασπρο από το αυγό και αφράτο.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη.
ΜΥΣΤΙΚΑ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ