Είναι 8 και παράξενα. Έθιμα φαγητού στον κόσμο

8 παράξενα έθιμα φαγητού στον κόσμο

Η μαμά σας επέμενε να μάθετε καλούς τρόπους και σίγουρα σας στραβοκοίταζε όταν είχατε κόσμο στο σπίτι και ο τρόπος σας στο τραπέζι δεν ήταν αυτός που περίμενε. Τα έθιμα φαγητού σας φαίνονται κουραστικά;

Μάθετε τι συμβαίνει στο τραπέζι 8 χωρών και τα έθιμα φαγητού στον κόσμο και θα νιώσετε τα καλύτερα παιδιά!

Κίνα: τα μάτια σας στα chopsticks

Αν αφήσετε τα chopsticks όρθια στο μπολ με το ρύζι στην Κίνα τα νέα είναι θλιβερά. Αυτή η διαδικασία ακολουθείται στα τελετουργικά γεύματα που δίνονται για τους νεκρούς. Δεν  πρέπει για κανένα λόγο να μιλήσετε ή να κάνετε νόημα σε κάποιον κρατώντας τα.  Ούτε και να τα αφήσετε στο τραπέζι με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνουν στην κατεύθυνση κάποιου συνδαιτυμόνα.  Επίσης, δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε ανάποδα και δεν πρέπει να τα χτυπήσετε στο μπολ. Αυτό είναι ένα από τα έθιμα φαγητού στην Κίνα!

Ταϊλάνδη: αφήστε κάτω τα πιρούνια

Μη βάλετε φαγητό στο στόμα σας με πιρούνι, γιατί θα θεωρηθείτε άξεστοι. Το πιρούνι στην Ταϊλάνδη χρησιμοποιείτε για να βάλουν φαγητό στο κουτάλι, το οποίο επιτρέπεται να βάλουν στο στόμα τους.

Ιαπωνία: βγάλε το άχτι σου στο ρούφηγμα!

Το ρούφηγμα της σούπας –με τον χαρακτηριστικό ήχο- είναι άκρως αποδεκτό στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι κάνει ακόμα καλύτερη τη γεύση της σούπας και κάνει το ζεστό φαγητό απολαυστικό σε αυτόν που θέλει να φάει γρήγορα. Ένα απο τα πιο ιδιαίτερα έθιμα φαγητού στην Ιαπωνια!

Ινδία-Μέση Ανατολή: καν’το με το δεξί

Κι όμως, σε κάποια μέρη της Μέσης Ανατολής και της Ινδία είναι ταμπού να τρώνε με το αριστερό χέρι.

Αυτό συμβαίνει λόγω του διαχωρισμού των εργασιών για το κάθε χέρι:

Με το δεξί μαζεύεις φαγητό και κάνεις… ανώτερες δραστηριότητες, ενώ με το αριστερό καθαρίζεσαι μετά από την τουαλέτα.

ethima-fagitou

Νότια Κορέα: οι ηλικιωμένοι έχουν τον πρώτο λόγο

Στη Νότια Κορέα δεν επιτρέπεται κανένας στο τραπέζι να ξεκινήσει να τρώει, αν δεν αρχίσει το γεύμα του ο γηραιότερος του τραπεζιού.  Ένα  από τα έθιμα φαγητου που θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουμε και στην Ελλάδα!

Ιταλία: προσοχή στο συνδυασμό-αμαρτία

Μη διανοηθείτε να ζητήσετε σε εστιατόριο της Ιταλίας να σας προσθέσουν λίγο τυρί στα θαλασσινά σας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αμαρτία, να αναμείξει δηλαδή κάποιος παρμεζάνα και ψαρικά. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια αυτή η παραδοσιακή και συντηρητική άποψη εγκαταλείπεται από τα σύγχρονα εστιατόρια,  αν και όχι με γοργό ρυθμό.

Καναδάς: σας μύρισε κάτι;

Σε κάποια μέρη του Βόρειου Καναδά σε κουλτούρες των Ινουίτ, θεωρείται πράξη εκτίμησης μετά το τέλος του γεύματος να αφήσουν οι συνδαιτυμόνες τα… «αέρια» τους ελεύθερα.

Μη ξεχνάς το άδειο πιάτο

Ανάλογα με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της κάθε χώρας, το άδειο πιάτο δεν περνάει απαρατήρητο. Στην Ινδία και την Ιαπωνία πρέπει να τελειώσετε το φαγητό σας, για να δείξετε σε όλους πόσο απολαύσατε το γεύμα σας.

Στην Κίνα είναι αγένεια να αφήσετε άδειο πιάτο, γιατί δείχνει ότι δεν χορτάσατε.

Σε κάποιες κουλτούρες Βεδουίνων δεν σταματάνε να γεμίζουν με καφέ ένα άδειο ποτήρι, αν δεν το κουνήσετε πριν τους το δώσετε πίσω.

Μετά από όλα αυτά μήπως η Ελληνίδα μάνα δεν σας ζήταγε πολλά;

https://www.argiro.gr/2016/09/einai-8-kai-paraxena-ethima-fagitou-ston-kosmo/