Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας

Όταν η συνταγή το απαιτεί και ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα ή στο μπρίκι, από μια θερμοκρασία και πάνω αυτό έχει την τάση να κολλάει στον πάτο. Αυτό συμβαίνει γιατί καθώς ζεσταίνεται, πολλά από τα συστατικά του (πρωτεΐνες, σάκχαρα κλπ) κατεβαίνουν προς τα κάτω με αποτέλεσμα όπως λέμε να «πιάνει».

Αν το γάλα κάνει καμένη κρούστα στη βάση της κατσαρόλας, παίρνει μια μυρωδιά καμένου και μπορεί να καταστρέψει τη συνταγή μας.

Για να μην κολλήσει το γάλα στο σκεύος, πρέπει να το ζεστάνετε σταδιακά και σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Επίσης, ένας άλλος τρόπος είναι να προσθέστε λίγο νερό στη βάση του δοχείου, χωρίς να το σκουπίσετε και κατόπιν να ρίξετε το γάλα για να το βράσετε.

 

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε