Εορταστικές συνταγές για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου

Στις 6 Δεκεμβρίου είναι η γιορτή του Αγίου Νικολάου. Πολλοί έχουμε να γιορτάσουμε έναν Νίκο ή μία Νικολέτα στο σπίτι μας και ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς να υποδεχτούμε κόσμο στο σπίτι! Εδώ είμαι εγώ για εσάς και σε αυτή τη γιορτή, με τις καλύτερες εορταστικές συνταγές για το τραπέζι σας, για να πέφτουν βροχή τα συγχαρητήρια. 

Σας διάλεξα με πολλή φροντίδα τις συνταγές που θα προσφέρουν στους καλεσμένους μία μοναδική γευστική εμπειρία και τα 2 must γλυκά της γιορτής που θα γλυκάνουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Διαλέξτε τις συνταγές που σας αρέσουν περισσότερο, μαζέψτε τα υλικά και αρχίστε το μαγείρεμα.

μοσχαρίσια μάγουλα - μοσχαρι
Μοσχαρίσια Μάγουλα

Πρόκειται για μία συνταγή για μοσχάρι, απλή και συγκλονιστική. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το κρέας που θα διαλέξετε, για αυτό πείτε στο χασάπη σας να σας προσέξει. Διαβάστε εδώ πως μαγειρεύεται σωστά το κάθε κομμάτι του μοσχαριού. Επίσης, ο τρόπος που σιγοψήνεται το κρέας και το μπάνιο που το κάνουμε συνεχώς κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα αρωματικά ζουμιά, κάνουν το κρέας λουκούμι. Δώστε βάση στο θωράκισμα γιατί και αυτό είναι σημαντικό μη χάσει το κρέας τους χυμούς του. 

Δείτε τη συνταγή εδώ: Μοσχαρίσια στηθοπλευρά στο φούρνο

πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο φούρνου νηστίσιμα φαγητά συνταγες σαργυρω

Συνοδέψτε το κρέας σας με αυτές τις φανταστικές πατάτες με μανιτάρια. Το ψήσιμο με τα μανιτάρια δίνει στις πατάτες φανταστικά αρώματα και μοναδική γεύση! Από τις πιο ωραίες συνταγές για γαρνιτούρα.

Δείτε τη συνταγή εδώ: Πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο

πουρές κολοκύθας κιτρινη κολοκυθα

Επειδή ένας πουρές δεν πρέπει να λείπει ποτέ από ένα τραπέζι, φτιάξτε αυτόν τον πουρέ κολοκύθας για να δώσει χρώμα και διαφορετικά αρώματα στο μενού σας.

Δείτε τη συνταγή εδώ: Πουρές κολοκύθας

τυρόπιτα με 4 τυριά διαφορα λαχανικα και φυλλο κρουστας συνταγη ευκολη πιτα

Στο τραπέζι σας σίγουρα θα υπάρχει χώρος για μία τυρόπιτα. Και τι τυρόπιτα! Σπέσιαλ με 4 τυριά και λαχανικά. Φτιάξτε τη, θα την τιμήσουν όλοι μικροί και μεγάλοι.

Δείτε τη συνταγή εδώ: Τυρόπιτα με 4 τυριά

Για σαλάτα μην ψάχνετε τι θα φτιάξετε. Αυτή η πολίτικη σαλάτα γίνεται και από την προηγούμενη μέρα για να μην τα έχετε όλα ανήμερα της γιορτής. Και το κυριότερα είναι εγγυημένη, δοκιμασμένη και πεντανόστιμη.

Δείτε τη συνταγή εδώ: Πολίτικη σαλάτα

τούρτα μπλακ φόρεστ αυθεντικη συνταγη black forest με παντεσπάνι γλυκο γερμανια

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε και να αφήσετε άφωνους τους καλεσμένους σας, φτιάξτε αυτή την Μελαχρινή Νάξου. Αυθεντική συνταγή, καρυδόπιτα του ονείρου.

Δείτε τη συνταγή εδώ: Μελαχρινή Νάξου

Μελαχρινή καρυδόπιτα
Μελαχρινή καρυδόπιτα Νάξου

Αν πάλι θέλετε ένα γλυκό χωρίς αλεύρι και εύκολο, είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξεις κέικ αμυγδάλου με κόκκινα φρούτα! Θα έχεις ένα αφράτο και πεντανόστιμο κέικ, μέσα σε 5 λεπτά, φτιαγμένο με απλά υλικά, χωρίς αλεύρι, που θα φέρνει στο μυαλό σου αμυγδαλωτό!

Κέικ αμυγδάλου με κόκκινα φρούτα
Κέικ αμυγδάλου με κόκκινα φρούτα
https://www.argiro.gr/2018/12/lachtaristes-syntages-gia-giortino-trapezi-tou-agiou-nikolaou/