Πίσω

Πώς να καθαρίσετε τη σχάρα του bbq χωρίς χημικά

Αν αγαπάτε το BBQ, κάθε εποχή είναι ιδανική για να απολαύσετε το ψήσιμο παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας! Για να κάνετε το BBQ απόλαυση και όχι αγγαρεία, είναι σημαντικό να κάνετε το καθάρισμα της σχάρας σας εύκολα και οικολογικά!

Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζετε το κόλπο με την καμένη σχάρα και τη λεμονόκουπα, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι και υλικά, προκειμένου να καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς από καμένα λίπη και υπολείμματα εύκολα, και χωρίς να αφήσετε επικίνδυνα για την υγεία χημικά.

Με κρεμμύδι

πως να καθαρισω τη σχαρα της ψησταριας

Όπως και με τη λεμονόκουπα, αφήνετε τη σχάρα ψησίματος να κάψει και τρίβετε ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση κατά μήκος της σχάρας.

Με πατάτα και αλάτι

καθαρισμος σχαρας ψησιματος

Βγάλτε τη σχάρα από το γκριλ, τοποθετήστε τη σε επίπεδη επιφάνεια, ρίξτε λίγο λάδι εδώ και εκεί για να κολλήσει πάνω του το αλάτι και πασπαλίστε λίγο αλάτι. Κόψτε μια πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε τη σχάρα.

Με ξύδι και αλουμινόχαρτο

καθαρισμος σχαρας bbq

Ψεκάστε ξύδι πάνω στη σχάρα, αφήστε λίγα λεπτά και με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο έχετε κάνει μπαλίτσα τρίψτε τη σχάρα.

Με σόδα

καμενα λιπη στη σχαρα

Βρέξτε τη σχάρα με λίγο ξύδι ή λίγο χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα. Αφήστε λίγα λεπτά. Τρίψτε ή με τη λεμονόκουπα ή με ένα βουρτσάκι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται