Το τηγάνισμα είναι μία παρεξηγημένη ιστορία! Είναι γεγονός ότι όλοι θα θέλανε να ξέρανε πώς να μην πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα, και όλοι ακούμε συνεχώς ότι είναι ανθυγιεινό να τρώει κανείς πολλά τηγανητά. Από την άλλη δίνει το τηγάνι τέτοια νοστιμιά στα φαγητά μας, που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί έστω και περιστασιακά!
Αν είστε από αυτούς που αποφεύγετε το τηγάνισμα με μπόλικο λάδι, αυτά τα μυστικά μπορεί να σας φανούν περιττά. Αν όμως έστω και όχι τόσο συχνά, βάζετε τηγάνι στην κουζίνα σας αυτά τα κόλπα θα σας σώσουν! Και αυτό γιατί πέρα από τηγανητές πατάτες, κεφτεδάκια και καλαμαράκια, το τηγάνι χρησιμοποιείται σαν προπαρασκευαστικό στάδιο σε πολλές ελληνικές συνταγές όπως στο μουσακά. Τα παιδιά λατρεύουν τηγανιτές πατάτες, τηγανιτά τυροπιτάκια και γενικά οτιδήποτε μπαίνει στο τηγάνι το εξαφανίζουν στο λεπτό. Άρα πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να το αποφύγει!
Αν λοιπόν αποφασίσατε ότι θα τηγανίσετε ξεπερνώντας τους διατροφικούς ενδοιασμούς, έρχεστε μπροστά σε ένα άλλο πρόβλημα! Το χαμό που θα δημιουργήσει στην κουζίνα σας! Το πιτσίλισμα παντού και φυσικά τον κίνδυνο να καείτε αν δεν προσέξετε από το καυτό λάδι που τσιτσιρίζει. Γι’ αυτό το πρόβλημα υπάρχει λύση.