Πίσω

Πως να μην πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα

Το τηγάνισμα είναι μία παρεξηγημένη ιστορία! Είναι γεγονός ότι όλοι θα θέλανε να ξέρανε πώς να μην πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα, και όλοι ακούμε συνεχώς ότι είναι ανθυγιεινό να τρώει κανείς πολλά τηγανητά. Από την άλλη δίνει το τηγάνι τέτοια νοστιμιά στα φαγητά μας, που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί έστω και περιστασιακά!

Αν είστε από αυτούς που αποφεύγετε το τηγάνισμα με μπόλικο λάδι, αυτά τα μυστικά μπορεί να σας φανούν περιττά. Αν όμως  έστω και όχι τόσο συχνά, βάζετε τηγάνι στην κουζίνα σας αυτά τα κόλπα θα σας σώσουν! Και αυτό γιατί πέρα από τηγανητές πατάτες, κεφτεδάκια και καλαμαράκια, το τηγάνι χρησιμοποιείται σαν προπαρασκευαστικό στάδιο σε πολλές ελληνικές συνταγές όπως στο μουσακά. Τα παιδιά λατρεύουν τηγανιτές πατάτες, τηγανιτά τυροπιτάκια και γενικά οτιδήποτε μπαίνει στο τηγάνι το εξαφανίζουν στο λεπτό. Άρα πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να το αποφύγει!

Αν λοιπόν αποφασίσατε ότι θα τηγανίσετε ξεπερνώντας τους διατροφικούς ενδοιασμούς, έρχεστε μπροστά σε ένα άλλο πρόβλημα! Το χαμό που θα δημιουργήσει στην κουζίνα σας! Το πιτσίλισμα παντού και φυσικά τον κίνδυνο να καείτε αν δεν προσέξετε από το καυτό λάδι που τσιτσιρίζει. Γι’ αυτό το πρόβλημα υπάρχει λύση.

Πώς να μη πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα;

Πρώτο και κυριότερο θα πρέπει ό,τι βάζετε για τηγάνισμα να το έχετε προηγουμένως στραγγίσει και στην ανάγκη σκουπίσει καλά. Επίσης τα τρόφιμα που θα τηγανίσετε πρέπει προηγουμένως να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεύτερον, υπάρχουν στο εμπόριο κάποιες σίτες, που τοποθετούνται πάνω στο σκεύος την ώρα του τηγανίσματος και αποτρέπουν τις καυτές πιτσιλιές λαδιού να ταξιδεύουν στην κουζίνα σας.

Τρίτο, μπορείτε να προσθέστε μία πρέζα αλατιού στο τηγάνι σας μαζί με το λάδι. Το αλάτι θα αποτρέψει το λάδι από το πολύ πιτσίλισμα.

Και τέταρτο, οτιδήποτε ρίχνετε σε ένα καυτό λάδι για τηγάνισμα, πρέπει να το ρίχνετε όσο πιο κοντά στο τηγάνι μπορείτε. Με τον τρόπο αυτό δεν πετάγεται το καυτό λάδι.

Τέλος να θυμάστε ότι το τηγάνισμα θέλει προσοχή, πρέπει να είστε συνεχώς πάνω, γιατί αν αφήσετε το λάδι ξεχασμένο μέσα στο τηγάνι, να κάψει πάρα πολύ, αυτό θα πάρει φωτιά.

Εδώ λοιπόν σας έχω και τις πιο νόστιμες συνταγές στο τηγάνι!

Δείτε παρακάτω και όλα τα μυστικά επιτυχίας για να φτιάξετε τα ωραιότερα τηγανητά καλαμαράκια.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται