Πίσω

Πώς να φτιάξετε vegan βούτυρο από ξηρούς καρπούς

Λατρεύεις το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο από καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους ή από φιστίκια Αιγίνης;

Είσαι Vegan και θέλεις να φτιάξεις το δικό σου βούτυρο; Τότε είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψεις να το φτιάχνεις μόνη σου σπίτι σου με την παρακάτω πολύ εύκολη συνταγή που σου δίνω. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείς, είναι οι ξηροί καρποί της αρεσκείας σου, μία λαδόκολλα και ένα μπλέντερ.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°Cστον αέρα.

Πάνω σε ένα ταψί, απλώνουμε τη λαδόκολλα και πάνω της τους ξηρούς μας καρπούς.

Τους αφήνουμε για περίπου 6 με 8 λεπτά να καβουρδιστούν.

Αφού τους βγάλουμε από το φούρνο, τα απλώνουμε σε μία καθαρή πετσέτα και με έντονες κινήσεις, αφαιρούμε τη φλούδα τους για να μην μας βγει πιο πικρή η γεύση του βουτύρου μας.

Αφού τους καθαρίσουμε, τους ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά. Στην αρχή, η υφή τους θα είναι πιο πουδρέ, αλλά σιγά σιγά και λόγω των λιπαρών που έχουν οι ξηροί καρποί, το μείγμα μας θα αρχίσει να αποκτά μία πιο λιπαρή μορφή ώσπου θα γίνει μία μάζα.

Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή κομμάτι ξηρών καρπών της αρεσκείας. Έτοιμο το βούτυρο ξηρών καρπών σας.

Το βούτυρό μας μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο μας, αεροστεγώς κλεισμένο για περίπου ένα μήνα.

Σημείωση: Για ένα φλιτζάνι βουτύρου θα χρειαστούμε αναλογικά τρία με τέσσερα φλιτζάνια ξηρών καρπών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται