INCO Academy – Work in Tech : Πρόγραμμα 670 υποτροφιών στην Τεχνολογία από τη MExoxo και την INCO Academy

Στην έναρξη του προγράμματος “INCO Academy – Work in Tech” το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Google.org και της Coursera, περνά σήμερα η Mexoxo.

Η Mexoxo είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης γυναικών που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο επιχειρείν.

To “INCO Academy – Work in Tech” είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης στον τομέα της τεχνολογίας.

Απευθύνεται σε γυναίκες και παρέχει υποτροφίες διάρκειας 158 ωρών. Τελεί  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Ακόμα στηρίζεται από την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς και από την Google Hellas.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα ξεκινά μια διαδικασία αιτήσεων στο mexoxoΑπό αυτήν, 670 γυναίκες θα επιλεγούν μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα INCO Academy – Work in Tech. Στόχος είναι το 75% να ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.  Τότε, θα λάβει πιστοποιητικό από την εκπαιδευτική πλατφόρμα “Coursera”. Επίσης από αυτό το ποσοστό, το πρόγραμμα έχει ως στόχο το 50% των συμμετεχόντων γυναικών να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες. Αποτέλεσμα θα είναι είτε να διατηρήσει μια θέση, είτε να ανοίξει την πόρτα για την αγορά εργασίας στον χώρο της Τεχνολογίας.

Το INCO Academy – Work in Tech προσφέρει σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καριέρα στην τεχνολογία.

Ακόμα, προσφέρει ευκαιρίες να αποκτήσουν δωρεάν εκπαίδευση και αναγνωρισμένη πιστοποίηση με την υποστήριξη του Google.org. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα παρακολουθήσουν πέντε διδακτικές ενότητες. Παράλληλα, θα συμμετέχουν διαδικτυακά σε δράσεις επαγγελματικής ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για να παρέχει ένα ολιστικό εκπαιδευτικό πλαίσιο. Να ενισχύσει με δεξιότητες την επαγγελματική σταδιοδρομία γυναικών. Γυναικών που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή στον εργασιακό τομέα του συγκεκριμένου κλάδου. Ολοκληρώνοντας όλα αυτά τα στάδια της εκπαίδευσης, κάθε γυναίκα θα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της. Στόχος της, να εργαστεί στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών.

#BreakYourCeiling

“Στόχος της ΜExoxo, από την Google και την Coursera, με την εκπαιδευτική πλατφόρμα #BreakYourCeiling, είναι η ενίσχυση της καινοτομίας. Η καινοτομία ενισχύεται μέσα από την διοργάνωση διαδραστικών σεμιναρίων και προγραμμάτων διαδικτυακής συμβουλευτικής. Σε αυτήν εντάσσεται και η συγκεκριμένη δράση των 670 υποτροφιών σε συνεργασία με την INCO Academy. Το όραμα του Οργανισμού είναι να εκπαιδεύσει χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ώστε να ξεπεράσουν τα όρια και τα στερεότυπα που τους έχουν επιβληθεί από την κοινωνία. Προσφέροντας γνώσεις μεταπτυχιακού επιπέδου σε γυναίκες που δεν είχαν την ευκαιρία, ο Οργανισμός ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους. Μετά την εκπαίδευσή τους παρακολουθεί την πρόοδό τους. Έτσι, τις οδηγεί «στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή», για να μπορέσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μέσα από αυτή τη δράση είμαι σίγουρη πως θα δώσουμε πολύτιμα εφόδια. Εφόδια τεχνικά αλλά και συναισθηματικά σε γυναίκες που θέλουν αλλά δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία να μπουν σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο” δηλώνει η Ιδρύτρια της MExoxo Ελπίδα. 

ΜExoxo

H ΜExoxo είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε από την Ελπίδα το 2013. Έχει σκοπό την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και την δωρεάν εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας.  Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα, με χαρακτηριστικά νούμερα επιτυχίας, 5500 γυναίκες, ηλικίας 14-55 ετών, σε 16 χώρες. Για την ενίσχυση της εκπαίδευσης αυτών των γυναικών έχουν διατεθεί 1 εκατομμύριο δολάρια. Το ποσό αυτό έχει διατεθεί είτε σε χρήματα είτε σε ευκαιρίες ανάπτυξης. Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η MExoxo έχει καταγράψει έμμεσο αντίκτυπο σε 22.000 γυναίκες. Για κάθε γυναίκα που ενδυναμώνεται, αυτή με την σειρά της υποστηρίζει τέσσερις ακόμη στην οικογένεια, ή στο άμεσο κοινωνικό της περιβάλλον.

https://www.argiro.gr/2021/04/programma-670-ypotrofion-ston-tomea-tis-technologias-apo-ti-mexoxo-kai-tin-inco-academy/