Πίσω

Μάθαινω για το γιαούρτι χωρίς λακτόζη

Χωρίς λακτόζη

Για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή ακολουθούν ειδική διατροφή υπάρχουν γιαούρτια χωρίς λακτόζη, όπως αυτο της καρύδας, και τουι αμυγδάλου. Αυτά έχουν μια ελαφρώς γλυκίζουσα γεύση. Χωρίς λακτόζη παράγεται από ημιαποβουτυρωμένο γάλα αγελάδας με τη διαδικασία της φυσικής στράγγισης. Επίσης, παράγεται με την προσθήκη της λακτάσης, ενός ενζύμου που υδρολύει τη λακτόζη με φυσικό τρόπο. Τα  χωρίς λακτόζη  λοιπόν, όπως της καρύδας και του αμυγδάλου αποτελούν ιδανικά υποκατάστατα του γιαουρτιού και δίνουν στους ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη την αίσθηση της γεύσης του γιαουρτιού, χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Επιπροσθέτως, τα προβιοτικά γιαούρτια περιέχουν μικροοργανισμούς που παρέχουν οφέλη για την υγεία μας όταν καταναλώνονται ενώ παράλληλα μειώνουν τα συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη.

Lactose free

Γιαούρτι καρύδας

Αποτελείται από νερό και κρέμα καρύδας, εμπλουτισμένο με ασβέστιο και βιταμίνες Β12 και D2. Εκτός από λακτόζη δεν περιέχει ζάχαρη και σόγια. Περιέχει νερό, κρέμα καρύδας και ζωντανές καλλιέργειες γιαουρτιού. Αποτελεί εναλλακτικό απο τα κλασικα γιαουρτια.  Είναι πολύ δημοφιλές στους χορτοφάγους. Βοηθά στην πέψη, λόγω του ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Εμπλουτίζεται συνήθως με πολύτιμα για τον οργανισμό συστατικά.

Γιαούρτι αμυγδάλου

Είναι 100% φυτικό και είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και βιταμίνες Β2, Β12, D2 και Ε. Είναι απαλλαγμένο από γαλακτοκομικά προϊόντα. Περιέχει νερό κι αμύγδαλο, καθώς και ζωντανές καλλιέργειες. Εκτός από λακτόζη δεν περιέχει και γλουτένη, σόγια, χρωστικές και συντηρητικά. Έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση. Είναι κατάλληλο για περιόδους νηστείας και χορτοφαγική διατροφή. Υπάρχει σε διάφορες γεύσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται