Πίσω

Πρόβειο ή κατσικίσιο γιαούρτι;

Είναι ένα τρόφιμο που δε λείπει από κανένα ψυγείο.

Είναι το δώρο της Ελληνικής παραγωγής σε όλο το πλανήτη. Η χώρα μας έχει κερδίσει όλο το κόσμο με το “ελληνικό γιαούρτι”. Θεωρείται πολύ υγιεινό αλλά και πολύ νόστιμο το να μαγειρεύεις  με ελληνικό γιαούρτι. Μάλιστα πολλά γλυκά έχουν την τιμητική τους με βασικό συστατικό το γιαούρτι. Είναι μια τροφή με πλούσια κρεμώδη υφή και παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Για όλους υπάρχει ένα στην αγορά για να επιλέξει ο καθένας ποιο του ταιριάζει. Τα κύρια είδη βιομηχανικού γιαουρτιού είναι το πρόβειο, το κατσικίσιο ι και το στραγγιστό.

Στραγγιστό

Προέρχεται από πλήρες γάλα αγελάδας και ανθόγαλα και ζωντανή καλλιέργεια γιαουρτιού. Το φυσικό στραγγιστό  περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από τα άλλα. Τα λιπαρά κυμαίνονται από 10-0%. Με 0% λιπαρά είναι γνωστό ως light. Σε αυτό  γίνεται απομάκρυνση του ορού του γάλακτος. Επίσης έχει μοναδική σφιχτή και κρεμώδη υφή και ιδιαίτερη γεύση. Βρίσκεται σε πλαστικές συσκευασίες, κεσεδάκι ή χύμα.

Πρόβειο

Παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένο ή ημιαποβουτυρωμένο, νωπό ή συμπυκνωμένο γάλα. Περιέχει περίπου 6,8% λιπαρά. Βρίσκεται σε πλαστικές ή πήλινες συσκευασίες. Βρίσκεται και ως παραδοσιακό πρόβειο  από πλήρες πρόβειο γάλα και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης, το ελαφρύ γίνεται από ημιαποβουτυρωμένο πρόβειο γάλα το βιολογικό γιαούρτι που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα από πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης.

Κατσικίσιο

Παρασκευάζεται από κατσικίσιο γάλα και καλλιέργεια πρόβειου γιαουρτιού. Έχει ήπια και ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, χαμηλά λιπαρά και μειωμένη περιεκτικότητα σε λακτόζη. Υπάρχει σε δύο μορφές. Σε μορφή παραδοσιακού κατσικίσιου και  βιολογικό  από κατσικίσιο γάλα από πιστοποιημένους παραγωγούς.

Και τα τρία έχουν πολύ υψηλή θρεπτική αξία και είναι πολύ καλό να υπάρχουν στο ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα αλλά και να χρησιμοποιούνται στις συνταγές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται