Πίσω

Γιαούρτι και τα είδη του

Το γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένα τρόφιμο που δε λείπει από κανένα ψυγείο.

Είναι το δώρο της Ελληνικής παραγωγής σε όλο το πλανήτη. Η χώρα μας έχει κερδίσει όλο το κόσμο με το “ελληνικό γιαούρτι”. Θεωρείται πολύ υγιεινό αλλά και πολύ νόστιμο το να μαγειρεύεις συνταγές με ελληνικό γιαούρτι. Μάλιστα πολλά γλυκά έχουν την τιμητική τους με βασικό συστατικό το γιαούρτι. Είναι μια τροφή με πλούσια κρεμώδη υφή και παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Για όλους υπάρχει ένα γιαούρτι στην αγορά για να επιλέξει ο καθένας ποιο του ταιριάζει. Τα κύρια είδη βιομηχανικού γιαουρτιού είναι το πρόβειο γιαούρτι, το κατσικίσιο γιαούρτι και το στραγγιστό γιαούρτι. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει πεντανόστιμες και εύκολες συνταγές που χρησιμοποιεί το γιαούρτι αντικαθιστώντας άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πρόβειο γιαούρτι

Το πρόβειο γιαούρτι παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένο ή ημιαποβουτυρωμένο, νωπό ή συμπυκνωμένο γάλα και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης. Περιέχει περίπου 6,8% λιπαρά. Βρίσκεται σε πλαστικές ή πήλινες συσκευασίες. Βρίσκεται και ως παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι από πλήρες πρόβειο γάλα και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης, παραδοσιακό ελαφρύ γιαούρτι από ημιαποβουτυρωμένο πρόβειο γάλα και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης, παραδοσιακό βιολογικό γιαούρτι που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα από πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης.

Στραγγιστό γιαούρτι

Το στραγγιστό γιαούρτι προέρχεται από πλήρες γάλα αγελάδας και ανθόγαλα και ζωντανή καλλιέργεια γιαουρτιού. Το φυσικό στραγγιστό γιαούρτι περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από τα άλλα γιαούρτια. Τα λιπαρά κυμαίνονται από 10-0%. Το στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά είναι γνωστό ως light. Στο στραγγιστό γιαούρτι γίνεται απομάκρυνση του ορού του γάλακτος. Επίσης έχει μοναδική σφιχτή και κρεμώδη υφή και ιδιαίτερη γεύση. Βρίσκεται σε πλαστικές συσκευασίες, κεσεδάκι ή χύμα.

Κατσικίσιο γιαούρτι

Το κατσικίσιο γιαούρτι παρασκευάζεται από κατσικίσιο γάλα και καλλιέργεια πρόβειου γιαουρτιού. Έχει ήπια και ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, χαμηλά λιπαρά και μειωμένη περιεκτικότητα σε λακτόζη. Υπάρχει σε δύο μορφές. Σε μορφή παραδοσιακού κατσικίσιου γιαουρτιού και παραδοσιακό βιολογικό γιαούρτι από κατσικίσιο γάλα από πιστοποιημένους παραγωγούς.

Το πρόβειο γιαούρτι, το στραγγιστό γιαούρτι και το κατσικίσιο γιαούρτι έχουν πολύ υψηλή θρεπτική αξία και είναι πολύ καλό να υπάρχουν στο ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα αλλά και να χρησιμοποιούνται στις συνταγές.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται