Τα χόρτα αποτελούν βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής με σημαντική θρεπτική αξία, καθώς εφοδιάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό με πλήθος βιταμινών και λιπαρών οξέων. Στην Ελλάδα όταν ακούμε την λέξη χόρτα μας έρχονται στο μυαλό το σταμναγκάθι, τα ραδίκια, οι ζοχοί, τα βλίτα και τα αντίδια, τα οποία είναι και τα πιο διαδεδομένα. Έχουμε την δυνατότητα να τα βρούμε σε ελεγχόμενες καλλιέργειες, ωστόσο, πολλά από αυτά μπορούμε να τα βρούμε και άγρια. Συνήθως τα άγρια έχουν και πιο ιδιαίτερη γεύση. Δείτε εδώ για τα άγρια χόρτα της Πάρου.