Το φύλλο μπορεί να είναι είτε λεπτό φύλλο που χρησιμοποιείται σε γλυκές και αλμυρές παρασκευές, ή και πιο παχύ. Ζυμώνεται με εκλεκτά υλικά για να βγει ένα εύπλαστο ζυμάρι. Με φύλλο και φαντασία ξεπερνούν τα όρια. Οι δε γλυκιές παρασκευές με φύλλο είναι τα αγαπημένα επιδόρπια για οικογενειακά τραπέζια (και όχι μόνο).
Είναι ελαστικό και διαχειρίζεται εύκολα, λίγη προσοχή μόνο θα χρειαστεί να μη στεγνώσει όταν ανοίξει το πακέτο. Κατάλληλα για πάμπολλες παρασκευές. Προσοχή πρέπει να δοθεί στην κάθε γέμιση η οποία δεν πρέπει να έχει πολλή υγρασία.
Στο εμπόριο το φyλλο βρίσκεται σε φρέσκια ή κατεψυγμένη μορφή.. Όμως, η διαδικασία για να το φτιάξεις είναι πολύ ωραία και απολαυστική που αξίζει να την ακολουθήσεις τουλάχιστον για δοκιμή!