Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση το ξεφλουδίζουμε.
Παίρνουμε το μισό κρεμμύδι και κόβουμε λεπτή φέτα μπρος και πίσω στις ενώσεις.
Πιάνουμε το μισό κρεμμύδι με το ένα χέρι και έχουμε σαν οδηγό μας το μεσαίο δάχτυλο λυγισμένο. Έτσι προστατεύουμε τα υπόλοιπα δάχτυλα από το μαχαίρι.
Με το άλλο χέρι κρατάμε σωστά το μαχαίρι από την λαβή του και κόβουμε σε λεπτές οριζόντιες φέτες
Αν θέλουμε να κόψουμε κάθετες φέτες αφαιρούμε πρώτα μια μικρή φέτα από το πίσω μέρος την ένωση του κρεμμυδιού.
Στηρίζουμε με το ένα χέρι το κρεμμύδι και με το άλλο χέρι κόβουμε με το μαχαίρι σε κάθετες φέτες.
Είναι ωραίο να βλέπεις να ψιλοκόβουν ένα κρεμμύδι αλλά για να το κάνεις στην κουζίνα του σπιτιού σου απαιτεί λίγη εξάσκηση και αρκετή προσοχή στο κράτημα της λαβής του μαχαιριού. Σου έχω έναν εύκολο τρόπο για να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι σου σαν επαγγελματίας.