Τη Κυριακή του Πάσχα πολλά είναι εκείνα τα εδέσματα που έχουν την τιμητική τους και κυρίως τα κρέατα. Ένα από αυτά είναι και το κοκορέτσι το οποίο είναι αγαπητό σε πολλούς και, θα λέγαμε, ότι είναι και ο πρωταγωνιστής εκείνης της ημέρας. Αποτελεί το ορεκτικό πριν περάσουμε στα υπόλοιπα φαγητά που περιέχει το πλούσιο πασχαλινό μας τραπέζι. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι το κοκορέτσι αποτελεί πιάτο της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και των Βαλκανίων που καταναλώνεται επίσης σε τιμητικές μέρες.