Πίσω

Βρώμη

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό που τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στην ελληνική κουζίνα.

Πριν είναι κατάλληλος για ανθρώπινη κατανάλωση, ο σπόρος της βρώμης πρέπει να καθαριστεί, να καβουρδιστεί, να ξεφλουδιστεί και να καθαριστεί για δεύτερη φορά. Οι νιφάδες βρώμης είναι σπόροι που έχουν υποστεί την παραπάνω διαδικασία. Έχουν επεξεργαστεί στον ατμό και έχουν πάρει συγκεκριμένο σχήμα. Θα βρεις συνταγές με βρώμη από την Αργυρώ που θα αποτελέσουν μια υγιεινή συνήθεια στην διατροφή σας.

Υπάρχουν διάφορες μορφές βρώμης, που διαφοροποιούνται μεταξύ τους ως προς τον τρόπο επεξεργασίας και το τελικό σχήμα που θα έχουν. Η επεξεργασία, επηρεάζει τόσο τον τρόπο και τον χρόνο μαγειρέματος. Επηρεάζεται, επίσης, το άρωμα και η γεύση που έχει το τελικό προϊόν.

Εναλλακτικές επιλογές

Οι διαφορετικές εκδοχές βρώμης μπορούν να αντικαταστήσουν η μία την άλλη σε διάφορες παρασκευές, μιας και δεν διαφέρουν σημαντικά, και θα δώσουν την ίδια υφή και την ίδια σχεδόν γεύση.

Αποθήκευση

Πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο για να μην έρχεται σε επαφή με την  υγρασία και για την αποφυγή διείσδυσης παρασίτων. Το ψυγείο είναι δροσερό και σκοτεινό, κάτι που θα βοηθήσει στην ασφαλή διατήρηση της και στη διατήρηση της φρεσκάδας της. Η αποξηραμένη βρώμη μπορεί επίσης να αποθηκευτεί σε ειδική σακούλα για τρόφιμα μέσα στην κατάψυξη.

Αποτελεί μια υπερτροφή που εμπλέκεται σε πλήθος συνταγών και είναι ιδιαίτερα αγαπητό, κυρίως από τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Στο εμπόριο μπορεί κανείς να τη βρει τόσο νιφάδες, που είναι και η πιο συχνή μορφή για την παρασκευή δεκάδων θρεπτικών και συνάμα νόστιμων συνταγών. Οι συνταγές με βρώμη από την Αργυρώ είναι η υγιεινές επιλογές της μέρας σου.

Συνταγές με βρώμη

Αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές, τόσο αλμυρές όσο και γλυκές. Καταρχάς μπορούμε να την απολαύσουμε στο πρωινό μας. Μαζί με άλλα προϊόντα είναι ένα ιδανικό γεύμα για να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας. Μπορούμε να ευχαριστηθούμε πολλές συνταγές με βρώμη από την Αργυρώ. Για παράδειγμα σε μεσημεριανά γεύματα αν αντικαταστήσει ζωικούς κιμάδες. Διάλεξε την αγαπημένη σου! 

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται