Κατερίνη: Το φυτώριο της Έφης Παπαδοπούλου που ξεχωρίζει για τα αρώματα και τα χρώματά του

Η ιστορία μας ξεκινά πίσω στο 1967. Τότε, η μητέρα και ο θείος μου άνοιξαν το πρώτο ανθοπωλείο του Νομού Πιεριας στην Κατερίνη, με γνώμονα την αγάπη και το μεράκι τους για τα λουλούδια.

Λίγο αργότερα, ο θείος μου εκπαιδεύτηκε στην ανθοκομία στην Ολλανδία παρακολουθώντας σχετικά σεμινάρια και επιστρέφοντας, με τις γνώσεις του αναβαθμίστηκε η οικογενειακή επιχείριση.

Το 1979 φτιάχνουν το πρώτο ιδιόκτητο θερμοκήπιο και μέσα σε λίγα χρόνια η οικογένεια λειτουργούσε θερμοκήπια στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, στην Κατερίνη και στην Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης. Λειτούργησε για πρώτη φορά η Ανθοκομική μας μονάδα στην Κατερίνη, στον Νομό Πιερίας. Αρωματικά φυτά, πάρα πολλά είδη καλλωπιστικών φυτών και κηπευτικών αλλά και πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου παράγονται τόσα χρόνια με τη μέθοδο του πολλαπλασιασμού από μοσχεύματα στις γυάλινές μας εγκαταστάσεις.

Στις μέρες μας, η επιχείριση ανθεί ξανά, μέσα από την μόνιμη έκθεση στην Κατερίνη, τις συμμετοχές σε Ανθοκομικές έκθέσεις αλλά και μέσα από τη μετοχική συνεργασία με το Συνεταιρισμό Ανθοπαραγωγών Αγ. Αθανασίου Θεσσαλονίκης.

Έτσι και η Έφη Παπαδοπούλου «γεννήθηκε» μέσα στα λουλούδια κι έτσι η επιλογή του επαγγέλματος για εκείνη ήταν μονόδρομος. Το 2004 αφού αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Λάρισας, επίσημα ως τεχνολόγος γεωπόνος ανέλαβε και τυπικά τα ηνία της επιχείρησης. Το 2008 συνέχισε αποκτώντας ένα ακόμα πτυχίο, αυτό της interior designer. Συγχρόνως διδάσκει γεωπονία στο ΙΕΚ Λυδία και ανήκει στο team του ΚΔΑΠ ΛΥΔΙΑ μεταφέροντας την αγάπη της για το φυτικό βασίλειο σε παιδάκια ηλικίας 4-12 ετών. Συμπληρωματικά, με τα παιδάκια γινόνται μικροί σεφ ακολουθώντας πίστα τις συνταγές της Αργυρώς, συνδυάζοντας πάντα την κηπουρική και την μαγειρική.

Η αγάπη της για τα λουλούδια και γενικότερα για τα φυτά είναι αξεπέραστη! Όλα αυτά λοιπόν, όπως μας είπε, “τα χρωστάω σε έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει πλέον στη ζωή αλλά εύχομαι κι ελπίζω να με καμαρώνει από εκεί ψηλά! Θέλω να είναι περήφανος για την ανιψιά του που συνεχίζει την δικιά του πορεία με σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον πελάτη. Είναι αρκετά δύσκολη δουλειά και χρειάζεται καθημερινή κατάθεση ψυχής! Το αποτέλεσμα όμως πάντα τη δικαιώνει. Κάθε βράδυ που πέφτω για ύπνο ξέρω πως η επόμενη μέρα θα με βρει γεμάτη χρώματα κι αρώματα!”

Γνωριστε την Έφη Παπαδοπούλου & το Efi’Spot μέσα από τα social media.

Αν είστε μέλος ενός αγροτουριστικού συνεταιρισμού και επιθυμείτε να επικοινωνήσετε τη δουλειά και τα προϊόντα σας μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας μέσω του mail info@argiro.gr

https://www.argiro.gr/2022/05/katerini-to-fytorio-tis-efis-papadopoulou-pou-ksechorizei-gia-ta-aromata-kai-ta-chromata-tou/