Πίσω

Πώς να καθαρίσω το φούρνο με λεμόνι

Το καθημερινό μαγείρεμα στο φούρνο αφήνει υπολείμματα βρωμιάς και ξεραμένα λίπη. Πώς μπορούμε  να απαλλαγούμε όμως από αυτά με φυσικό και κυρίως οικονομικό τρόπο; Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα για τον καθαρισμό του φούρνου που περιέχουν ισχυρές χημικές  ουσίες. Εδώ ωστόσο θα δούμε τέσσερις φυσικούς και συνάμα αποτελεσματικούς τρόπους να κρατήσουμε τον φούρνο μας καθαρό χρησιμοποιώντας ένα υλικό που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, το λεμόνι.

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε  το απλά σε όλες τις επιφάνειες του φούρνου, πλαϊνά, σχάρες ακόμα όμως και στην πόρτα  αν έχουμε ξεραμένα λίπη.  Αφήστε το να ενεργήσει, μπορείτε να το αφήσετε και όλη την νύχτα αν έχετε επίμονους λεκέδες και περάστε έπειτα  με ένα καθαρό βρεγμένο πανί. Το λεμόνι, καθώς έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, μαζί με το καθάρισμα των λεκέδων συγχρόνως απολυμαίνεται και  η  ηλεκτρική σας  συσκευή. 

Αν παρόλα αυτά επιμένει η βρωμιά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πάστα με λίγη μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού και να περάσετε  όλα τα μέρη του φούρνου αφήνοντας το και πάλι λίγη ώρα να δράσει. 

Διαφήμιση

Σε αυτήν την μέθοδο τα πράγματα είναι πιο απλά, παίρνετε ένα κατσαρολάκι κατάλληλο για φούρνο στύβετε χυμό από δυο λεμόνια και λίγο νερό και το βάζετε στους 250ºC  μέχρι να αρχίσει να βράζει. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν υδρατμοί  οι οποίοι θα μαλακώσουν τα λίπη και μόλις κρυώσει ο θάλαμος σκουπίστε με ένα σφουγγαράκι καθαρό  για να απομακρυνθεί η βρωμιά. 

Για να απομακρύνετε μυρωδιές από το μαγείρεμα στο φούρνο, ψήστε μερικές φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού τους 180ºC για μισή ώρα περίπου, θα εκπλαγείτε πως θα απαλλαγείτε από τις οσμές.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται