Πίσω

Από στόμα σε στόμα

Το εμβληματικό βιβλίο μαγειρικής «Από στόμα σε στόμα», που υπογράφουν η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο κορυφαίος διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις Εκδόσεις Σταμούλη.  

Πρόκειται για μια πρωτότυπη συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών συνταγών από όλη την Ελλάδα, που ταξιδεύοντας μέσα στον χρόνο από γενιά σε γενιά έφτασαν μέχρι το σήμερα, χαρίζοντας αδιάκοπα νοστιμιά και υψηλή διατροφική αξία σε όσους τις γεύονται. 

Όπως τονίζουν οι συντελεστές του βιβλίου, η μεσογειακή δίαιτα αποτελεί πρότυπο διατροφής παγκοσμίως. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εδώ, στην πατρίδα μας, έχουμε απεμπολήσει τις διατροφικές αυτές αρχές, που εκθειάζονται παγκοσμίως, κι έχουμε υιοθετήσει δυτικόφερτα πρότυπα, προϊόντα κυρίως μάρκετινγκ κι επικοινωνίας. Έτσι, για παράδειγμα, το δίκκοκο σιτάρι, το φαγόπυρο, ο ζωχός και η τσουκνίδα έχουν δώσει τη θέση τους στο μάνγκο, τη κινόα και την παπάγια. 

Έτσι αποφάσισαν  να συλλέξουν ξεχασμένες, παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα. Συνταγές και υλικά, που χρησιμοποιούνταν παλιότερα στην ελληνική κουζίνα και στην πορεία του χρόνου τείνουν να χαθούν ή και ξεχάστηκαν. Παράλληλα σκοπός τους είναι να αναδείξουν και τις  χαμένες πολιτισμικές αξίες των παλιότερων γενιών. 

Έτσι, με έναν μοναδικό τρόπο οι συνταγές του βιβλίου συμπλέκονται με τις μνήμες που ξυπνούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις τους, χαρίζοντας στον αναγνώστη ένα ξεχωριστό γευστικό νοσταλγικό ταξίδι. 

Με άλλα λόγια το βιβλίο αναδεικνύει την αξία των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας χρησιμοποιώντας σύγχρονα, επιστημονικά εργαλεία διατροφής.

Για την δημιουργία του βιβλίου συνεργάστηκαν η κορυφαία σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με την ομάδα της επιμελήθηκε τις συνταγές, τροποποιώντας ό,τι χρειαζόταν για το καλύτερο αποτέλεσμα, μαζί με τον διακεκριμένο διατροφολόγο Αναστάσιο Παπαλαζάρου και την επιστημονική του ομάδα. 

Αποκτήστε πρώτοι το βιβλίο κάνοντας προπαραγγελία στο eshop των Εκδόσεων Σταμούλη

Δείτε τις φωτογραφίες από τη παρουσίαση βιβλίου.

 

 

 

 

 

Παρουσίαση βιβλίου στην αγορά Μοδιάνο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/1/2023 στην Θεσσαλονίκη στον χώρο της Αγοράς Μοδιάνο, η παρουσίαση του βιβλίου «Από στόμα σε στόμα», που υπογράφουν η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο διαιτολόγος – διατροφολόγος δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σταμούλη.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η γνωστή δημοσιογράφος, συγγραφέας και life coach κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθηνε χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου. Για την αξία της ελληνικής διατροφής και την συμβολή του βιβλίου σε αυτό μίλησε η δρ. Αιμιλία Βασιλοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Ψυχολόγος. Επιστημονική συνεργάτης πανεπιστήμιακης παιδιατρικής κλινικής Μιλάνο. Ο Σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου υπογράμμισε την αξία της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και την συμβολή των συντελεστών του βιβλίου στην προσπάθεια διαφύλαξης και διάδοσής της.
Η φωτογράφος και foodstylist Ελισάβετ Δελεχά μίλησε για την συνεργασία της στο συγκεκριμένο βιβλίο και την εμπειρία της κατά την διάρκεια της δημιουργίας του.

Οι συντελεστές του βιβλίου κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου συζήτησαν για την ιδέα της δημιουργίας αυτού του βιβλίου, που αναδεικνύει τον πλούτο
και την σοφία των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα μας ξαναμαθαίνει τα τοπικά μας προϊόντα, που έχουν υψηλή διατροφική αξία.

Η φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης έγινε από τον Ανδρέα Χατζηδήμου και τις εκδόσεις Σταμούλη. Την επιμέλεια του κεράσματος με συνταγές από το βιβλίο έκαναν οι καθηγητές και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται