Πίσω

Μυστικά από την Αργυρώ: Πώς τηγανιζω καλαμαρακια

Πρέπει να είναι τελείως στεγνά χωρίς καθόλου υγρασία επάνω τους. Ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι για να στραγγίσουν και καλό απορροφητικό χαρτί για να τα ταμπονάρετε είναι ιδανικά. Το απορροφητικό χαρτί αν δεν είναι καλής ποιότητας διαλύεται και κολλάει πάνω τους. Γι’ αυτό προσοχή, αλλιώς θα φάτε πολύ χρόνο για να βγάλετε το κομματάκια χαρτιού από πάνω τους.

Κόβουμε σε ισομεγέθη ροδέλες 1-1,5 εκ. τελευταία στιγμή.

  1. Καυτό λάδι και βαθύ τηγάνισμα, σε δυνατή θερμοκρασία.
  2. Το καυτό λάδι να τα καλύπτει.
  3. Καλό στέγνωμα πριν παναριστούν. Καθόλου υγρά μαρινάδες κλπ.
  4. Καλαμποκαλευρο γιατι δεν μαυριζει το λαδι και κανει τελεια τραγανη κρουστα.
  5. Ολιγόλεπτο τηγάνισμα, μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
  6. Όχι πολύ γύρισμα μέσα στο τηγάνι.
  7. Λίγα λίγα  στο καυτό λάδι, αλλιώς αν βάλετε πολλά μαζί για να τελειώνετε πιο γρήγορα, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να τηγανιστούν και να γίνουν τραγανά, θα αρχίσουν να βράζουν με αποτέλεσμα να βγουν μαλακά.
  8. Καλό στράγγισμα σε απορροφητικό χαρτί μετά το τηγάνισμα.
  9. Σερβίρισμα όσο είναι ζεστά για να τα απολαύσετε τραγανά.
  10. Όσο πιο πολύ ώρα τα τηγανίζετε τόσο πιο μαστιχωτά με ελαστική υφή θα γίνουν.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται