Πίσω

Μάθε για τις γαρίδες και τις θερμίδες τους

Ανήκουν στην οικογένεια οστρακόδερμων. Ζουν στον πυθμένα των θαλασσών. Χρειάζονται οξυγόνο και για αυτό προτιμούν τα ρηχά νερά

Οφέλη για την υγεία

Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προστατεύουν την όραση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων. Περιέχουν ιδανική αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρά, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, σακχάρου και καρδιακών παθήσεων.

Οι φρέσκες είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και περιέχουν Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρά. Έχουν χαμηλή σε περιεκτικότητα υδραργύρου και είναι πλούσιες σε πολύτιμα αμινοξέα.

Οι βραστές και οι ψητές  είναι η καλύτερη επιλογή για όσους και όσες προσέχουν τη διατροφή τους και όσους υπολογίζουν τις θερμίδες.

Τα 100 γραμμάρια γαρίδας έχουν 100 θερμίδες.

Πώς να επιλέξετε
Οι καλύτερες είναι αυτές που καταψύχονται αμέσως μόλις αλιευθούν. Όσον αφορά τις φρέσκιες, θέλουμε να έχουν λαμπερό χρώμα, με ευχάριστο άρωμα. Στην αγορά κατατάσσονται βάσει μεγέθους και τους δίνεται ένα νούμερο που δηλώνει το μέγεθος τους. Όσο πιο μικρό το νούμερο, τόσο πιο μεγάλη είναι.

Τρόπος αποθήκευσης
Καλό είναι να μην καταψύχουμε τις γαρίδες που αγοράζουμε φρέσκες. Πιθανότατα έχει ήδη καταψυχθεί και αποψυχθεί μία φορά, και η εκ νέου κατάψυξη θα βλάψει την ποιότητα. Χρησιμοποιούμε τις φρέσκες γαρίδες μέσα σε μία ή δύο ημέρες από την αγορά τους. Για μακροχρόνια αποθήκευση, μπορούμε να αγοράσουμε κατεψυγμένες και να τις ξεπαγώσουμε όποτε χρειαστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται