Πεντανόστιμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Νέος συλλεκτικός τόμος “ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ” με φαγητά σε 15′.

Είμαστε στην καρδιά του Ιουλίου και εύχομαι όλοι να απολαμβάνουμε τη θερινή ραστώνη και να έχουμε χαλαρώσει τους ρυθμούς μας, γιατί το έχουμε ανάγκη. Επειδή, όμως το φαγητό της οικογένειας και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας δεν αλλάζουν, μπορούμε να απλοποιήσουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας τον τρόπο που μαγειρεύουμε. Γι’ αυτό ακριβώς σκέφτηκα να σας φτιάξω έναν οδηγό για το κατακαλόκαιρο, με συνταγές που απαιτούν το πολύ 10 λεπτά προετοιμασίας και ούτε ένα εικοσάλεπτο για να βγουν στο τραπέζι.
Στις διακοπές μας θέλουμε να έχουμε νόστιμο φαγητό χωρίς να σπαταλάμε τον χρόνο μας στην κουζίνα και το μαγείρεμα

Ας απολαύσουμε, λοιπόν, το καλοκαιράκι, ας γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και ας μαγειρεύουμε, στο πι και φι, πεντανόστιμα φαγητά χωρίς κόπο. Καλό καλοκαίρι, να περάσετε όμορφα και να ξεκουραστείτε!

Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 14/7/24 με το ΒΗΜΑ.

 

Νέος συλλεκτικός τόμος “ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ” με τα πιο νόστιμα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας.

Συνταγές με βαθιά νοστιμιά, με κυρίαρχο συστατικό το αγνό ελαιόλαδο, τον πελτέ της τομάτας αλλά και εκείνα τα λαχανικά που συνηθίζουν όλοι να καλλιεργούν στα μικρά τους μποστάνια. Κολοκυθάκια με τους περίφημους ανθούς τους, μελιτζάνες με τη λεία, αψεγάδιαστη σάρκα ή ντομάτες που κοκκινίζουν και οργιάζουν στα χωράφια, προκαλούν να τις κόψεις και να τις δαγκώσεις απευθείας και όταν τελικά μπαίνουν στο ταψί, αφήνουν όλα τα αρώματά τους να σε ξελογιάσουν.

Τριάντα μοναδικές συνταγές, εμπνευσμένες από τα μαγειρέματα των μαμάδων και των γιαγιάδων μας, που κάνουν την κουζίνα να μοσχομυρίζει παράδοση, φροντίδα και αγάπη. Φαγάκια από εκείνα που περιμένουμε να απολαύσουμε πώς και πώς κάθε καλοκαίρι, τα πεινασμένα μεσημέρια μας, μετά τη θάλασσα και τις βουτιές μας, στα εξοχικά και τις αυλές των χωριών μας.

Φέτος, ας ζήσουμε μαζί το πιο γευστικό «Ελληνικό Καλοκαίρι».

Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 16/6/24 με το ΒΗΜΑ.

Συλλεκτικός τόμος “ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΜΑΙΟΥ” με δροσερά γλυκά για όλο το καλοκαίρι.

Γλυκά ψυγείου για όλο το καλοκαίρι και για όλα τα γούστα. Δροσερά, εύκολα, μαμαδίστικα αλλά και χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, με λίγα υλικά σε λιγότερο από 30’.

Γιαουρτογλυκά, γλυκά με ζελέ, με καλοκαιρινά φρούτα, μπισκοτογλυκά με κρεμώδη υφή, συνταγές για όλους με σίγουρη επιτυχία.

Ποιο παιδί δεν θυμάται μεγαλώνοντας ένα ταψί με γλυκό ψυγείου στην κουζίνα της μαμάς;

Το καλοκαίρι έχει φτάσει ήδη και μαζί του έχουν έρθει όλες εκείνες οι γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε κήπους και αυλές, δροσερά μπαλκόνια και απογεύματα μετά τη θάλασσα, με αλμύρα στο σώμα και μια έντονη επιθυμία για γλυκό, για εκείνο το γλυκό που λειτουργεί σαν μια έκρηξη δροσιάς μέσα στο στόμα.

Με απλά υλικά, που όλοι έχουμε στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας μας, με φρέσκα φρούτα που μας προσφέρει γενναιόδωρα η ελληνική γη, με μοσχοβολιστά μπισκότα αλλά και κρέμες βελούδινες που λιώνουν απαλά μέσα στο στόμα, οι συνταγές που θα βρείτε στο νέο βιβλίο «Τα Πεντανόστιμα» είναι βέβαιο ότι θα σας παρακινήσουν να πειραματιστείτε με τη ζαχαροπλαστική και να μεγαλουργήσετε!

Κυκλοφόρησε την Κυριακή 26/5/24 με το ΒΗΜΑ.

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται