Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το αλάτι, τον μαϊντανό και το ξίδι.
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει.
- Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα τουλπάνι, το δένουμε και το ρίχνουμε.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα δύο είδη ζάχαρης και το ξίδι.
- Τα προσθέτουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει.
- Ελέγχουμε το αλάτι.
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ
- Συσκευάζουμε και κονσερβοποιούμε τη γλυκόξινη σάλτσα. Μοιράζουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα καυτά βάζα και τα σφραγίζουμε καλά.
- Βάζουμε στη βάση της κατσαρόλας υδροαπορροφητικό πανί κουζίνας και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω.
- Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Με τον τρόπο αυτό κάνουμε στη σάλτσα κονσερβοποίηση και μπορούμε να τη διατηρήσουμε για μήνες στο ντουλάπι μας.
- Μετά το άνοιγμα διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.