Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι.
- Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
- Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ









