Μακαρονια µε πέστο βασιλικού
Για τα μακαρόνια με πέστο βασιλικού, βάζουμε πρώτα το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι.
Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να βράζετε πάντα τέλεια τα μακαρόνια σας.
Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα , ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.