• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
244
  • 400 γραμ. σπαγγέτι
  • 2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. κουκουνάρι
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τα μακαρόνια με πέστο βασιλικού, βάζουμε πρώτα το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

    Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι.

    Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.

    Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

    Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

    Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.

    Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να βράζετε πάντα τέλεια τα μακαρόνια σας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται