Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε πρώτα ή λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας.
- Πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
- Απλώνουμε 3 φύλλα ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
- Κομματιάζουμε σε ένα μπολ, με τα χέρια, τα υπόλοιπα φύλλα σε μικρά κομμάτια, κρατώντας 2 για το κλείσιμο.
- Ενώνουμε τα σπασμένα φύλλα κρούστας και τα ανακατεύουμε.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Αδειάζουμε το μίγμα στα στρωμένα φύλλα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά τους.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα και γυρίζουμε προς τα μέσα τις ενώσεις τους.
- Χαράζουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι.
- Περιχύνουμε τις χαρακιές με το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τη σόδα, την περιχύνουμε και την αφήνουμε να ρουφήξει για 15 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220°C, στον αέρα.
- Μόλις βάλουμε τη τυρόπιτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C.
- Ψήνουμε για 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει και να φουσκώσει.