Τυρόπιτα εύκολη με φύλλο κρούστας & γιαούρτι

Εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας από την Αργυρώ. Με σπασμένα φύλλα κρούστας και διάφορα ανάμεικτα κίτρινα τυριά είναι το κάτι άλλο. Βάλτε στη γέμιση τα τυριά που αγαπάτε και η πίτα σας θα γίνει πενταντόστιμη. Τόση εύκολη με απλά υλικά, που έχουμε στο σπίτι που θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Δύσκολη
1:15

14

15 λεπτά

1 ώρα

τυρόπιτα εύκολη με φύλλο κρούστας - τυρόπιτα με φύλλο κρούστασ και διάφορα τυριά - τυρόπιτα με σπασμένα φύλλα κρούστας - εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας - εύκολη τυρόπιτα Αργυρώ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε πρώτα ή λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας.
  2. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
  3. Απλώνουμε 3 φύλλα ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
  4. Κομματιάζουμε σε ένα μπολ, με τα χέρια, τα υπόλοιπα φύλλα σε μικρά κομμάτια, κρατώντας 2 για το κλείσιμο.
  5. Ενώνουμε τα σπασμένα φύλλα κρούστας και τα ανακατεύουμε.
  6. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα στα στρωμένα φύλλα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά τους.
  8. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα και γυρίζουμε προς τα μέσα τις ενώσεις τους.
  9. Χαράζουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι.
  10. Περιχύνουμε τις χαρακιές με το ελαιόλαδο.
  11. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τη σόδα, την περιχύνουμε και την αφήνουμε να ρουφήξει για 15 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220°C, στον αέρα.
  2. Μόλις βάλουμε τη τυρόπιτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C.
  3. Ψήνουμε για 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει και να φουσκώσει.
Απόρρητο