Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το κρέας για 30 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τις ίνες, τις μεμβράνες και το λίπος.
- Βάζουμε σε μπολ τα υλικά του γλάσου: μέλι, ζάχαρη, χυμό, φλούδα πορτοκαλιού, κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και πιπέρι καγιέν.
- Βάζουμε σε μπολ τα υλικά για το πανάρισμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Απλώνουμε τα στερεά υλικά σε ένα ταψάκι ή δισκάκι.
- Ταμπονάρουμε πολύ καλά το κρέας με απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσει.
- Έπειτα κυλάμε ένα ένα ψαρονέφρι μέσα στα στερεά υλικά μέχρι να καλυφθεί τελείως (πανάρουμε δηλαδή όπως αλευρώνουμε ένα κρέας για τηγάνισμα) και τινάζουμε να φύγει το περιττό πανάρισμα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα παναρισμένα ψαρονέφρια για 7 με 10 λεπτά, έως ότου κάνουν ωραία κρούστα κι αποκτήσουν γύρω γύρω ωραίο χρώμα.
- Φροντίζουμε να μην τα κολλάμε μεταξύ τους.
- Αφού ροδίσουν, τα βγάζουμε σε πιατέλα.
- Αφαιρούμε τυχόν λίπος από το τηγάνι και προσθέτουμε τα υλικά του γλάσου σε μέτρια φωτιά.
- Τρίβουμε τον πάτο ώστε να ντεκλασάρουν οι καραμελωμένοι χυμοί του κρέατος.
- Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να μειωθεί στο μισό.
- Κρατάμε 2 κ.σ. γλάσο για αργότερα και βάζουμε το κρέας σε σχάρα μέσα σε ταψάκι.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά γύρω γύρω κάθε ψαρονέφρι, να γλασαριστεί όλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 12 με 15 λεπτά.
- Αλείφουμε ξανά με γλάσο γύρω γύρω καλά και τα δύο ψαρονέφρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλείφουμε άλλη μία φορά με το γλάσο και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.
- Στο γλάσο που έχουμε κρατήσει (2 κ.σ.) προσθέτουμε το μέλι και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε κάθε ψαρονέφρι με 1 κ.σ. από το γλάσο μουστάρδας.
- Βάζουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν).
- Το σερβίρουμε με το υπόλοιπο γλάσο στο τραπέζι.









