Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε πρώτα με ένα κοφτερό μαχαίρι το κρέας από τις μεμβράνες του.
- Στη συνέχεια το κόβουμε σε μενταγιόν, δηλαδή σε φέτες πάχους 3 εκ.
- Βάζουμε τα μενταγιόν ανάμεσα σε 2 μεμβράνες ή σε 2 λαδόκολλες και τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη, να πλατύνουν. Το πάχος τους δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 1,5 εκ.
- Ταμπονάρουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στεγνώσει καλά, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μενταγιόν για 1,5΄-2΄από κάθε πλευρά.
- Τα ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να ροδίσουν, βγάλουν τους χυμούς τους στο τηγάνι.
- Όσα παίρνουν χρώμα τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά και σκεπασμένα.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι που ψήσαμε το κρέας το βούτυρο, τα κρεμμύδια, τα μήλα και τα δαμάσκηνα.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄ μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και το μήλο να μισομαλακώσει.
- Σβήνουμε με το κονιάκ κι αφήνουμε τα υγρά να μειωθούν στο μισό.
- Τότε ρίχνουμε την κρέμα, το φασκόμηλο και τυχόν υγρά που έχουν βγει στην πιατέλα με το κρέας.
- Σιγοβράζουμε για 1΄-2΄ τη σάλτσα, να πυκνώσει.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε το φασκόμηλο.
- Σερβίρουμε τα μενταγιόν με την πυκνή σάλτσα.