Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μπροκολίνι και αφαιρούμε τυχόν σκληρά σημεία από τα κοτσάνια τους. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά καρέ και τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ.
- Ανακατεύουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
- Ραντίζουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα προθερμασμένου φούρνου, στους 200°C, στον αέρα, για 15 λεπτά.
- Βάζουμε τα μπουτάκια σε ένα μπολ προσθέτουμε σκορδόλαδο ή ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και θυμάρι. Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν και να καρυκευτούν καλά.
- Τα μεταφέρουμε στο ταψί με τα λαχανικά, φροντίζοντας να τα σκεπάσουμε με δαχτυλίδια κρεμμυδιών ώστε να ψηθούν σωστά χωρίς να στεγνώσουν.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά, περιχύνοντας τακτικά το κοτόπουλο και τα λαχανικά με τους ζωμούς του ταψιού.
- Αν αρχίσει να παίρνει γρήγορα χρώμα το φαγητό, σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αραδιάζουμε τα λεπτά μπροκολίνι στην επιφάνεια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να καψαλιστούν ελαφρώς.