Γλυκόξινο κοτόπουλο με αποξηραμένα φρούτα

Κοτόπουλο με αποξηραμένα φούντα και γλασαρισμένη σάλτσα, ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι. Απολαύστε ζουμερό κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και φρούτα του χειμώνα.

Εύκολη
1:20

6 μερίδες

20 λεπτά

1 ώρα

κοτοπουλο με αποξηραμενα φρουτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Πυρίμαχο σκεύος

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Τοποθετούμε τις μερίδες κοτόπουλου σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 5-6 ώρες ή καλύτερα μια νύχτα στο ψυγείο.
  3. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Φυλάμε τη μαρινάδα για αργότερα.
  4. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο 6-7΄ από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε πιατέλα.
  5. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, πάπρικα, μπαχάρι, γαρίφαλα και κανέλα για 10΄.
  6. Προσθέτουμε τα σύκα, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τις σταφίδες, περιχύνουμε με μέλι.
  7. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κάστανα, τη μαρινάδα και νερό ή ζωμό. Σιγοβράζουμε 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος.
  8. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και διατηρούμε ζεστό. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γλασάρει και να γίνει πηχτή.
  9. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμυδάκια, τα κάστανα, τα σύκα και τη γλασαρισμένη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με ρόδι και μαϊντανό. Συνοδεύουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας.
Απόρρητο