Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
- Τοποθετούμε τις μερίδες κοτόπουλου σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 5-6 ώρες ή καλύτερα μια νύχτα στο ψυγείο.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Φυλάμε τη μαρινάδα για αργότερα.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο 6-7΄ από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, πάπρικα, μπαχάρι, γαρίφαλα και κανέλα για 10΄.
- Προσθέτουμε τα σύκα, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τις σταφίδες, περιχύνουμε με μέλι.
- Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κάστανα, τη μαρινάδα και νερό ή ζωμό. Σιγοβράζουμε 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο και διατηρούμε ζεστό. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γλασάρει και να γίνει πηχτή.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμυδάκια, τα κάστανα, τα σύκα και τη γλασαρισμένη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με ρόδι και μαϊντανό. Συνοδεύουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας.









