Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Προσθέτουμε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα καλά.
- Τέλος, ρίχνουμε την άχνη και µε μία σπάτουλα, ανακατεύουμε απαλά το µείγµα.
- Στρώνουµε λαδόκολλα σε μία λαµαρίνα ή ένα ταψί.
- Σχηματίζουμε τις μαρέγκες µε κορνέ -αν έχουµε-, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.
- Ψήνουµε τις µαρέγκες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100°C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανές.
- Μετά το ψήσιμο, αφήνουµε τις μαρέγκες να κρυώσουν καλά.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
- Μόλις οι μαρέγκες κρυώσουν καλά, τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ
- Τα ασπράδια να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ολόφρεσκα.
- Στα ασπράδια δεν πρέπει να πέσει ούτε ίχνος από κρόκο κατά το χώρισμα των αυγών.
- Το μπολ ανάδευσης πρέπει να είναι πολύ καθαρό από οποιαδήποτε λιπαρή ουσία. Πάντα σκουπίζουμε τον κάδο του μίξερ με ένα κομμάτι χαρτί και λίγο ξύδι για να είμαστε σίγουροι.
- Βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με λίγο ξύδι και σκουπίζουμε καλά το φουέ ανάδευσης.
- Όλα τα υλικά να είναι μετρημένα στον πάγκο.
- Το ταψί ή ο δίσκος ψησίματος να είναι έτοιμα, στρωμένα με λαδόκολλα ψησίματος.
- Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος στους 100°C στον αέρα (ψήνουμε στη μεσαία σχάρα ψήσιμο) ή στους 120°C στις αντιστάσεις (ψήσιμο στην κάτω σχάρα).
- Πρέπει αμέσως μετά το χτύπημα να μπουν κατευθείαν στο ζεστό φούρνο, για να μην χάσουμε καθόλου όγκο.
- Χρειάζονται αρκετή ώρα ψήσιμο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να στεγνώσουν σωστά.
- Η δυνατή θερμοκρασία θα τα ψήσει γρήγορα εξωτερικά και θα μετατρέψει το λευκό χρώμα τους σε αχνό κίτρινο. Επίσης, η δυνατή θερμοκρασία θα δημιουργήσει ρωγμές-σκασίματα στην επιφάνεια τους.
- Μπορεί να ψηθούν, να στεγνώσουν καλά σε σχάρα και να αποθηκευτούν σε ένα μπολ με καπάκι, σε ξηρό μέρος και όχι στο ψυγείο, για 2-3 ημέρες.