Κέικ ινδοκάρυδο της γιαγιάς

Κέικ με ινδοκάρυδο. Ένα ανάλαφρο και αφράτο κέικ για όλες τις ώρες.

Εύκολη
1:00

16

20 λεπτά

40 λεπτά

Κέικ ινδοκάρυδο της γιαγιάς από την Αργυρώ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

ΚΕΪΚ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

    1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 με 6 λεπτά να μαλακώσει και να γίνει κρέμα.
    2. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μίγμα.
    3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το baking powder και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
    4. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια.
    5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τα ασπράδια, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
    6. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
    7. Με την ανάποδη από ένα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια.
    8. Ψήνουμε στους 170°C σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄.
    9. Μέχρι να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
    10. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια για να είναι έτοιμο για το καυτό σιρόπι.

ΣΙΡΟΠΙ

    1. Βράζουμε τα υλικά για 5 με 6 λεπτά.
    2. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
    3. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.

Tips

  • Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα και χαλάει η όψη του.
  • Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια του γλυκού
  • Εάν θέλουμε να το γαρνίρουμε στο τέλος, πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Απόρρητο