Κουνουπίδι ογκρατεν

6

10 λεπτά

25 λεπτά

Κουνουπίδι ογκρατεν απο την Αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

  1. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια με ένα μαχαίρι.
  2. Τα αφήνουμε σε λεκάνη με 1/4 φλ. ξίδι για 10 λεπτά.
  3. Τα ξεπλένουμε και τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
  4. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε τα υλικά όσο ακόμη είναι κρύα για να διαλυθούν.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και  ανακατεύοντας συχνά με σύρμα την αφήνουμε να δέσει.
  4. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  5. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι.
  6. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια με συρμα μεχρι να σχηματισουν απαλες κορυφες  και τα προσθέτουμε αναμειγνύοντάς τα με κουτάλι με κοφτές κινήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Σε λαδωμένο τετράγωνο ή μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε 2 κουτάλες κρέμα και στρώνουμε κοντά κοντά τα κομμάτια κουνουπίδι.
  2. Εδώ κι εκεί μοιράζουμε το τυρί κρέμα.
  3. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  4. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
Απόρρητο