Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια με ένα μαχαίρι.
- Τα αφήνουμε σε λεκάνη με 1/4 φλ. ξίδι για 10 λεπτά.
- Τα ξεπλένουμε και τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
- Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά όσο ακόμη είναι κρύα για να διαλυθούν.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συχνά με σύρμα την αφήνουμε να δέσει.
- Τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι.
- Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια με συρμα μεχρι να σχηματισουν απαλες κορυφες και τα προσθέτουμε αναμειγνύοντάς τα με κουτάλι με κοφτές κινήσεις.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Σε λαδωμένο τετράγωνο ή μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε 2 κουτάλες κρέμα και στρώνουμε κοντά κοντά τα κομμάτια κουνουπίδι.
- Εδώ κι εκεί μοιράζουμε το τυρί κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.